Korset

1. November 2015

Korset er skillevei i forhold til den naturlige og åndelige dimensjon. Dette maleriet malte jeg etter en fysisk opplevelse jeg hadde for noen år siden. Jeg gikk ned til sjøen for å bade. I fjellveggen rett foran meg så jeg Jesus på korset. Jeg trodde knapt mine egne øyne. Jeg hadde ikke kamera med meg, så jeg tenkte at jeg neste morgen ville ta et foto, for at andre skulle tro meg. Men neste morgen var det tåkete. Jeg skjønte at solen skinte på bare fjellparti og dannet det jeg så. Jeg malte derfor så godt jeg kunne.

10Ingen kan bli ren og rett for Gud uten korset. Ingen kan seire over Satans makt uten korset. Ingen kan seire over noe ondt uten korset. Mange sier de tror på Korset, men vi må være i korset for å leve i Gud. Ordet om korset er en dårskap for de som ikke tror, men for oss som tror er det en Guds kraft til frelse for tid og evighet. Jesaja skildrer Jesus på korset i kapittel 53, noen hundre år før det skjedde. Sannelig, våre sykdommer har han tatt på seg og våre piner har han båret. Men vi aktet ham for plaget, slått av Gud og gjort elendig. Men han er såret for våre overtredelser, knust for våre misgjerninger. Straffen ble lagt på ham for at vi skulle ha fred og ved hans sår har vi fått legedom. Forkynnelse uten korset er død. Det må være sentrum i liv og lære.

Troen. Den åndelige dimensjon er bare en hårsbredd unna den naturlige. Vi har ingen nytte av gudsdimensjonen bare ved å si at vi tror. Troen må aktiviseres, uten er den død. Troen velger ikke bare å fokusere men aktivisere. Troen er en gave som det er liv i. Troen er ikke synspunkter eller meninger. Troen er Jesus Kristus.

Categories
Kall og tjeneste